Adriatic Gourmet Tour

Galerija fotografija

6.-10. Travanj., 11.-15. Svibanj, 8.-14. Lipanj, 6.-10. Srpanj, 3.-7. Kolovoz 2013.

Karneval

Provedite pet dana u Istri, na Kvarneru i u Gorskom kotaru, upoznajući kulinarske tradicije istarskog, primorskog i gorskog kraja. Na malom prostoru prepliću se okusi i mirisi pršuta, sira, maslinovog ulja, boškarina, pašte, morskih plodova i divljači, sve praćeno s odličnim vinom, rakijom i šumskim likerima! Naučite pripremati istarska jela, rudarski objed, istarsku supicu. Upoznajte se sa sommelierstvom maslinovog ulja, mirišljavom lavandom i razlikovanju rakija od ljekovitih trava. Naši gosti uživaju izvanredan smještaj u ruralnom agroturizmu, u društvu ljubaznih i gostoljubivih domaćina koji će pružiti sve najbolje od njihovih domaćih i organskih proizvoda. Ukoračite u često zaboravljen svijet, zaboravite na brige i upoznajte ruralnu Hrvatsku preko njezine hrane. Hrana je kultura, identitet i bogatstvo!

Izdvajamo:

- autohtoni istarski seoski smještaj
- istarski agroturizam
- goranske delicije
- konobe s domaćom hranom
- lokalne tradicije
- istarska, kvarnerska i goranska domaća rakija, vino i maslinovo ulje
- interaktivno kuhanje

Itinerar:

Prvi dan
Dolazak gostiju na zračnu luku Venecija i/ili Trst. Prijevoz do agroturizma Ograde, nedaleko Pazina. Agroturizam se nalazi u Lindarskom katunu, gdje su još u 15. stoljeću ovčari pronalazili dobru ispašu za svoja stada, pa su gradili suhozide i male pastirske kućice odnosno katune. Vlasnica imanja, Davorka Šajina, proglašena je najuzornijom hrvatskom seoskom ženom, i ona će nas dočekati s mesom ispod čripnje.

Drugi dan
Doručak u Ogradama.
Kretanje preko Pazina i Cerovlja prema Humu. Stajemo u Pazinu. Pazinski je kaštel najveća i najbolje sačuvana srednjevjekovna utvrda u Istri. U pisanim se dokumentima spominje od 983. Čudnovata je Pazinska jama od davnina plijenila pozornost mnogih koji su imali prilike vidjeti to jedinstveno djelo prirodnih sila, pa je, kao i  Kaštel, nalazimo u radovima brojnih putopisaca (Valvasor, Petronio, Yriarte).

Naprijed