Adriatic Gourmet Tour

Galerija fotografija

Drugi dan
KarnevalPionir znanstvene fantastike Jules Verne je u Pazin smjestio veliki dio radnje svog romana Mathias Sandorf iz 1885. Nakon uvodnog dijela radnje koji se odvija u Trstu, grof - buntovnik Mathias Sandorf i njegova dva prijatelja bivaju uhićeni i zatvoreni u Pazinski kaštel. Uspijeva im pobjeći kroz prozor i niz gromobran u Pazinsku jamu, nakon čega ih bujica odnosi u podzemlje. Nakon nekog vremena dvojica su buntovnika ugledali svjetlo dana u Limskom zaljevu na zapadnoj obali Istre. 

Nastavljamo prema Humu. Kratka šetnja najmanjim gradom na svijetu, kako stoji u Guinnessovoj knjizi rekorda. U Humu se nalazi i Kuća biske, rakije koja potječe još iz keltskih vremena, kad su je radili druidi koji su živjeli u Istri. Ručak je osiguran u Humskoj konobi. Za predjelo očekuju vas istarski pršut, ovčji sir i sir s tartufima, glavno jelo su fuži sa tartufima te kroštule i kolač po izboru za desert.

Nakon ručka pripremili smo za Vas degustaciju vrhunskih, autohtonih sorti vina na OPG-u Elio Fakin. OPG Elio Fakin dobitnici su brojnih nagrada, među kojima i Zlatna medalja Teran Primo 2010, srebrna medalja Teran 2011 te brončane medalje za Muškat žuti 2011 i Chardonnay 2011.

Kretanje dalje, preko Motovuna i Baderne, za Sv. Lovreč i Voštene. Tamo nas čeka Miro Vošten, glasoviti pršutar. Pršutarna, koja se nalazi iznad konobe, skriva pravu čar ovog istarskog specijaliteta, a vas ćemo provesti kroz nju i pokazati proces sušenja i obrade pršuta. Večera uključuje: pršut, sir, sušeni ombolo i pancetu za predjelo; fuži s divljači kao prvo glavno jelo; biftek od boškarina s krumpirom i povrćem na žaru kao drugo glavno jelo; te kroštule i fritule za desert.

Povratak u Ograde, noćenje.

Treći dan
Doručak u Ogradama. Polazak prema Lokvama, mjestu na istoimenom jezeru. Ovo mjesto smjestilo se u visoravnima Gorskog Kotara, u susjedstvu grada Rijeke i njezinog prekrasnog Kvarnerskog zaljeva. Posjet obrtu „Kotač“ Vida Arbanasa koji sam radi tri vrste likera od ljekovitog bilja i šumskih bobica. Nakon degustacije, šetnjom stižemo do Muzeja žaba, posebne slastice ovog kraja. Isprobavamo i Žablju krv, iza čijeg naziva se krije liker od borovnice.

Natrag

Naprijed