Agroturizam Dvori Svetog Jurja

Opis

Detalji i Fotografije

Virtualna Šetnja

U kamenoj oazi krčkih maslinika smjestio se agroturizam Dvori svetog Jurja s čijih se prozora prostire jedinstven pogled na uvalu Svetog Jurja, otok Cres i netaknutu prirodu. Pod žarom sunca, s mirisom mora i maslinovog ulja, neumorni vlasnik Robi prepričava nastanak ovog skrivenog kutka prošlih vremena, u neposrednoj okolici grada Krka, koji se restaurirao na mjestu nekadašnje stancije Bon Martin. Putovanje je to u doba okusa jela naših nonica i plodova rada naših nonića. Poseban ponos ovog agroturizma je domaće maslinovo ulje i vinski ocat, ali posjetitelji mogu, kao i mi, uživati u krčkoj janjetini, hobotnici, ribama na gradelama, divljači. Dvori Svetog JurjaNezaobilazno su tu domaći pršut, krčki ovčji sir i nekoliko sorti vina, od lokalne žlahtine do malvazije koju vlasnik posjeduje u svojim istarskim vinogradima.

Zlatni otok Krk nazvan je tako po maslinama, a Dvori se nalaze upravo na maslinovm putevima, gdje smo zatekli i mnoštvo planinara. Oni s viškom elana mogu se okušati i u jahanju, luku i strijeli, ribarenju i ronjenju, vožnji brodom, a adrenalinsku ponudu zasigurno upotpunjavaju vožnja Jeepom, Safari rideom, Quad bikingom, Hover craftom, Zip line i paintball.

Koliko god snage imali, potreba za odmorom na kraju prevlada. Ulaskom u autohtonu kamenu kuću, nailazimo na veliko kameno ognjište s prostranim dnevnim boravkom, kuhinjom i blagavaonicom. Vlasnik se potrudio u zadržavanju izvornog stila u kombinaciji drva i kamena, što posebno dolazi do izražaja u spavaćoj sobi. Posvemašnji mir omogućen je samotnošću Dvora koji je povezan s ostatkom otoka makadamom i krčkim šetnicama. Na taj način gosti neometano uživaju na terasi omeđenoj brodskim lancanama, gdje se nalaze drveni stolovi i gdje se mogu upoznati s čarima i tajnama krčke kuhinje. Naime, upravo ovdje nalazi se prostor kulinarske fantazije, u kojoj se upotpunjava doživljaj izuzetnog agroturizma.

Natrag