Stancija Kovačići

Opis

Detalji i Fotografije

Potraga za tradicionalnom gastronomijom Liburnije dovela nas je do stancije smještene u manje poznatom mjestu Rukavac nadomak Matulja. Među obiteljskim kućama smjestila se ruralna kuća izgrađena još davnih 1880-ih, te je do danas ostala u vlasništvu iste obitelji koja ju je prenamijenila u prostor vrhunskog gastronomskog doživljaja i jedinstvenog pogleda na obronke Lisine. It is a gorgeous wood park at a foot of mountain Stancija KovačićiRadi se o park šumi u podnožju Ćićarije, koja pruža niz kratkih i dugačkih šetnji i planinarskih puteva.

Nekadašnju kuću za odmor težaka u polju, što stancija označava, nasljednici obitelji Ružić i Frlan sada su pretvorili u kuću za odmor gastronomada. Oni uživaju u bogatoj ponudi među kojima se ističu grobnički sir i skuta, istarski pršut, miris i okus tartufa s dodatkom maslinovog ulja te začinskog bilja koje uspijeva u okućnici restorana i koje chef i vlasnik Vinko Frlan pomno bira prilikom kreiranja svojih jela. U restoranu Stancija Kovačići uvijek možete kušati tjesteninu koju vlasnici sami pripremaju te svježe pečeni domaći kruh. Ove gastronomske izazove ne kriju od gostiju, jer Stancija nudi i četverodnevnu školu kuhanja koja približava liburnijske i hrvatske kulinarske delicije na nezaboravan, interaktivan i maštovit način.

Ponudu upotpunjuju prostrane četiri dvokrevetne i jedna jednokrevetna soba, opremljene svom potrebnom komotnošću današnjice. Iako sobe ne odražavaju tradicionalni stil, ipak su ukusno uređene u skladu s pogledom s prozora. Gostima su na raspolaganju bicikle s kojima se može istražiti cijeli matuljski kraj, a za one željne većeg adrenalina, tu je ponuda za MTB, planinarenje i tenis.

Natrag