Food-tastic Croatia

Galerija fotografija

20.-27. Travanj, 25.5.-1.Lipanj, 8.-14. Lipanj, 20.-27. Srpanj, 7.-24. Kolovoz. 2013

Provedite sedam dana u Istri, na Kvarneru i u Gorskom kotaru, upoznajući kulinarske tradicije istarskog, primorskog i gorskog kraja. Na malom prostoru prepliću se okusi i mirisi pršuta, sira, maslinovog ulja, boškarina, pašte, morskih plodova i divljači, sve praćeno s odličnim vinom, rakijom i šumskim likerima! Naučite pripremati istarska jela, rudarski objed, istarsku supicu. Upoznajte se sa sommelierstvom maslinovog ulja, mirišljavom lavandom i razlikovanju rakija od ljekovitih trava. Naši gosti uživaju izvanredan smještaj u ruralnom agroturizmu, u društvu ljubaznih i gostoljubivih domaćina koji će pružiti sve najbolje od njihovih domaćih i organskih proizvoda. Ukoračite u često zaboravljen svijet, zaboravite na brige i upoznajte ruralnu Hrvatsku preko njezine hrane. Hrana je kultura, identitet i bogatstvo!

Kotli

Izdvajamo:

- autohtoni istarski seoski smještaj
- istarski agroturizam
- goranske delicije
- konobe s domaćom hranom
- lokalne tradicije
- istarska, kvarnerska i goranska domaća rakija, vino i maslinovo ulje
- interaktivno kuhanje

Itinerar:

Prvi dan
Transport s aerodroma Trst ili Venecija do ruralnog sela Kotli, blizu Buzeta.

Tamo gdje se dodiruju istarska zemlja i vode Mirne, u neposrednoj blizini starih gradova Buzeta, Roča i Huma, nalazi se malo selo Kotli. Ovo staro mjesto mlinara i krojača kao da je stotinama milja odvojeno od ostatka svijeta. Kotli otvaraju vrata posjetiteljima u svijet kamenih korita koja su podsjećale na kotle – posude koje su se nekad koristile za kuhanje u ognjištima, a preko kojih huči rječica pritoka Mirne, padajući u slapovima. Rijeka Mirna kao da potvrđuje svoje ime pružajući mir među kortama, baladurima, voltama i dimnjacima nekoć velikog sela Humštine.

Piće dobrodošlice uz kratko upoznavanje te smještaj po kućama i opuštanje prije večere. Organizirana večera u konobi Kotlić uz dobro društvo te upoznavanje s itinerarom. Večera uključuje maneštru s kukuruzom i kobasicom te fuže s goveđim gulašem.

Naprijed