Konoba Daniela

Opis

Detalji i Fotografije

Kameno dvorište konobe Daniela mjesto je poniranja u srce istarskog sela. Smještena u mjestu Veleniki, u neposrednom zaleđu Poreča, ova nadaleko poznata konoba uvijek oduševi ponudom i atmosferom.

Skladna ponuda tradicionalnih istarskih jela, ali i internacionalne kuhinje, svoj vrhunac dostiže u tartarskom bifteku i jelima ispod čripnje. Putovanje stazama istarske kulinarske tradicije nezaobilazno započinje ovčjim sirom, sirom s tartufima, istarskim pršutom, bakalarom na bijelo, srdelama na savor ili salatom od mekušaca. Našli se u Velenikima ljeti ili zimi, uvijek će biti spremna sezonska mineštra, a za one koji vole konkretnije prošetati šumom istarskih delicija, tu su rezanci s tartufima, fuži s tartufima, pa njoki i fuži s goveđim gulašom i pljukanci s gljivama.

Poreština se odražava u velikom izboru školjaka, od dagnji na buzaru do mušula, dondola, miješanih školjki. Možete se počastiti i jastogom ili škampima, a svježe s kočarica stižu brancini, orade, listovi i lignje. Za nešto ozbiljnije sladokusce, konoba se diči svojim biftecima, istarskom pržolicom ombolom, a ispod čripnje se kriju kokoš, teletina, hobotnica i janjetina. Uz bogat izbor istarskih rakija, u konobi će vam uvijek preporučiti domaću malvaziju i kupažu crnog vina, kao i istarsko pivo Favorit. Konoba je prostrana, pa se u njoj mogu organizirati i veće proslave, kao i intimna druženja u krugu obitelji ili prijatelja. Konoba nudi i smještaj.

Natrag