O Nama

Alex & Vedran

Kad smo jedne zime, uoči tradicionalnog početka pusnih dana, ušli u Idičinu peknjicu u starom gradu Kastvu,ostali smo obuzeti daškom starih vremena. Iako ispunjena ljudima, peknjica je jasno pokazivala svoju autentičnost, sa svojom krušnom peći na drva, koja su kastavske žene u naramcima na leđima donosile iz obližnje šume Loza. Pored peći, možda i kao spomen na trud tih žena, stoje pekarski alati, padele, kablovi, bačvice, sve očuvano i brižljivo istaknuto ispod starih gradskih volti. Uz toplu vatru s ognjišta, zrak para miris palente i pusnih kobasica koje su tako dobro prijale uz domaće vino. Domaćini su vrlo skoro, nakon par čašica rakije, počeli s pričom o vremenima koja su davno prošla na tom starom kamenu, va Grade di se vaveki neš' dogaja. Oduševljeni viđenim i doživljenim , okusima i mirisima, shvatili smo koliko je važno i dobro da se duh starine pretvori u našu najkvalitetniju ponudu.

Počeli smo putovati, razgovarati, istraživati, i nakon par stotina kilometara prijeđenih po Kvarneru, Istri, Gorskom Kotaru i Lici počela se stvarati slika i obrisi naših štorija, okusa objedinjenih u enogastronomsku tradiciju. I odjednom svi ti pršuti, sirevi, ribe, divljači, kapi vina i rakije, postaju sama bit doživljaja, oživljavajući stari seoski život u dodiru s prirodom. Vodimo se uvjerenjem da se svaka novost u turizmu može itekako temeljiti na prošlosti i tradiciji, kao i da se običaji jednog naroda, grada ili regije najbolje dožive prisnošću s domaćinima i proizvodima njihovoga rada: hranom i pićem u kojima se ocrtava cijelo bogatstvo života. Našim gostima ne nudimo sunce i more već stare mlinice, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, plovidbu ribarskim kočama, šetnju šumom u potrazi za gljivama, kušanje vina i maslinovog ulja; drugim riječima, nudimo okuse Jadrana.

Naša vizija

Za uspjeh je potrebna jednostavna računica koja se sastoji od povjerenja i inovativnosti. Počevši od samih sebe, gradili smo međusobno povjerenje dok smo ideje i zamisli pisali na papir i istraživali tržište da pokušamo uvidjeti što je potrebno novoga u našoj državi. Nakon duljeg perioda istraživanja, računanja, provjera, sastanaka, putovanja kao i međusobnih razilaženja u idejama, zamislima i načinima odlučujemo promicati i održati razinu kvalitete tradicije i običaja ponekad i pretjerano zaboravljenih vremena. A kako je u našoj zemlji turizam jako zastupljena grana industrije, a unutar toga nema nikoga tko zastupljuje na ovaj način našu autohtonost i izvornost, došli smo do zaključka da putem turističke agencije radimo na povećanju razine kvalitete turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Naprijed