Ruralna Kuća Albino

Opis

Detalji i Fotografije

U selu Vlašići nalazi se još jedna tradicijska vila, stara kuća obitelji Vlašić, restaurirana u ruralnu kuću za odmor „Albino“. Smještena uz ruralnu villu „Regina“, ovaj objekt ostaje vjeran tradiciji stare gradnje koja je bila prisutna kako u Istri, tako i u drugim djelovima naše regije. Kamene kuće bile su idealne zbog njihove sposobnosti zadržavanja topline nakon što ukućani potroše zadnje cjepanice. Kamen zadržava toplinu te bez dodatnog zagrijavanja cijeli prostor ostaje na ugodnoj temperaturi za večernja druženja i odmor. Već pri samom pogledu na eksterijer kuće dobiva se dojam ljepote objekta te povezanosti s ostatkom okoline, koja je obilata stablima i cvijećem, punom lepezom prirode. Kamen i priroda djeluju savršeno pa će tako i svaki gost kojiRuralna Kuća Albinoposjeti ovu ruralnu vilu osjetiti tu povezanost i uvidjeti pravi potencijal kvalitetnog odmora, kako za tijelo tako i za dušu.

Moderni trendovi današnjice dolaze najbolje do izražaja u ovim oblicima villa. Inovativnost i originalnost vlasnika ovih kuća stavlja se pod pravi test. I naravno, u Villi „Albino“, taj spoj tradicije i suvremenosti uspješno je odrađen. Bazen, koji krasi okućnicu, odlično se stapa s okolinom te pruža dodatnu razinu odmora. U interijeru kuće nalazi se sav potreban komoditet, vješto stopljen s kombinacijom kamene fasade i drvenih greda na stropu. Dominiraju kamene volte, umjesto konvencionalnih vrata, te na taj način prostranost unutrašnjosti dolazi do punog izražaja. Pri ulasku u kuću gostu je na raspolaganju veliki prostor za dobrodošlicu, a ukoliko je željan odmora potrebno je samo par koraka napraviti i već je smješten u ugodnom položaju na komfornom kauču. A ako je potrebno staviti namirnice na pripadajuća mjesta, odmah nasuprot nalazi se moderno opremljena kuhinja kojom prevladava kamen i drvo. Za onaj duži odmor zaslužne su tri spavaće sobe, od kojih jedna ima bračni krevet dok druge dvije imaju zasebne krevete, ukuno 6 udobnih i prostranih mjesta.

Odmor za obitelj, ili prijatelje, u Vlašićima se ne sastoji samo od ove jedinstvene ville. Kao i u cijeloj Istri, tako i u ovom malom selu, na dohvat ruke su vam dostupni svi sadržaji koji bih vas mogli zabaviti. Samo desetak kilometara udaljen je Labin, sa svojom stoljetnom kulturnom tradicijom, restoranima za svaki ukus. Samo petnaestak kilomeara od Vlašića nalazi se i Rabac, omiljeno kupalište turista, a i domaćih stanovnika. Osim kupališta u Rapcu se nalazi i mnoštvo klubova i kafića, za one željne drugačijeg vida zabave. Naravno, sve u Istri je lako dostupno i vrlo blizu. Svaki kutak Istre udaljen je tek sat vremena vožnje od Vlašića, stoga uzmite vodič i proučite mogućnosti koje želite posjetiti dok se odmarate u ovoj idealnoj ruralnoj Villi „Albino“.

Natrag