Ruralna Kuća Sirotnjak

Opis

Detalji i Fotografije

Ruralna Kuća Sirotnjak

Visoko iznad Medveje, skrivena među obroncima Učke, nalazi se Villa Sirotnjak. Smještena je na šetnici Slap, na putu prema znamenitom slapu koji s lovranske rivijere prolazi kroz nasade maruna, šumu hrasta i graba, te preko starih terasica na kojima se nekad obrađivala zemlja. Upravo na ovom putu nailazimo na Lovransku Dragu, mjestašce u romantičnoj udolini istočnih obronaka Učke.

Posebnost Lovranske Drage svakako je i obnovljena djedovina obitelji Sirotnjak. Prostrano imanje nalazi se na vrhu sela i pruža pogled na kuće, šumarke i more u daljini. Nekadašnje kamene kućice vješto su preoblikovane u spoj tradicijskog uređenja i modernog namještaja, te pružaju jedinstveni odmor u okrilju planine. Ruralna kuća sastoji se od prostrane konobe s ponudom domaćeg vina, rakija i likera, te apartmana s tri odvojene sobe u potkrovlju, ukrašenih drvenim gredama u stilu naših nona. Svaka soba ima svoje kupatilo, a zajednički prostor sastoji se od kuhinje i prostranog dnevnog boravka. Gosti će svakako uživati među kamenim zidovima terasa i na okućnici, okruženi zelenilom i posvemašnjom tišinom, a domaćini će velikodušno ponuditi ukusno vino i okuse davno naučenih liburnijskih jela.

Daleko od bučne brzine velikih gradova, a blizu slikovitih mjesta Lovrana, Lignja i Medveje, Lovranska Draga omiljeno je odmorište od svakodnevice.

Natrag